Tämä on Esitys-lehden erikoisnumero. Yleensä lehdessä on temaattinen rajaus, mutta tällä kertaa pureudumme teeman sijaan tiettyyn aihetta käsittelevään esitykseen. Lehden teemana ei siis ole queer, vaan esitys nimeltä Queer up!.

Toisin oleminen – Queer Up! -projekti on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen vuosien 2014-15 aikana toteuttamaa toisaalla Samaan aikaan, toisaalla… -tutkimussuunnitelmaa. Sen esityksellinen ulostulo toteutettiin Queer Up! -etkoina maaliskuussa 2015. Queer Up! -etkot oli noin nelituntinen esityksellinen tapahtuma, jossa osallistujilla oli tilaa ja ärsykkeitä toisin olemisen tutkimiselle erityisesti sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden näkökulmasta.

Tämä julkaisu tarjoaa erilaisia näkökulmia esitykseen ja toimii samalla esityksen dokumentaationa. Lehdessä isossa osassa ovat esityksen sisällä kuvatut valokuvat, jotka rinnastuvat esityksestä kirjoitettuihin teksteihin. Teksteissä korostuvat tekijöiden ja osallistujien kokemukset esityksestä sekä heidän suhteensa queeriin.

Numeron päätoimittajat: Katri Naukkarinen ja Jarkko Partanen

Queer Up! -työryhmä: Outi Condit, Julius Elo, Anna Maria Häkkinen, Jari Koljonen, Janika Kunnari, Maija Mustonen, Maria Oiva, Linda Priha

Lavastus: Teo Paaer
DJ: Kristiina Männikkö
Valokuvaus: Katri Naukkarinen
Valot: Anttoni Halonen
Video: Paavo Virtanen